lördag 20 juni 2015

Uppdatering av jigglådor och stinger-tillverkning

Nu har vi uppdaterat i fiskeväskan och bytt ut de gamla lådorna till nya lådor från Intersport-Fishing i Ljungby, en toppenaffär med brett sortiment och bra priser. Kika gärna på deras facebook-sida, Intersport Fishing, eller besök dem i Ljungby vid E4:an.  Självklart måste man fixa och uppdatera lite bland jiggana när man har fått hem något nytt :)



Nedan kommer vi visa lite hur vi riggar våra jiggar med stingers och givetvis med lite bilder så du kan göra egna om du vill. Detta tips har vi själva hämtat inspiration från Albin Sharghi och Cecilia Grönberg, i deras video som finns att hitta på Youtube.
Vi använder oss av linan Sufix 832 till 45 kg, 0,48 mm tjock och Ownerkrokar i varierande storlekar beroende på jigg. Du behöver även en sax som klarar att klippa den sega linan.

Här använder vi oss av en jigg från Hardcore Lures, Zander strike Mermaid.
Med ett BFT Flexhead, jigghuvud.
Mät först ut vart du vill att krokarna ska hamna på jiggen. Lägg sedan linan dubbel och gör den nästan dubbelt så lång som jiggen.


Trä sedan in de två lösa ändarna genom öglan på den kroken som ska sitta längst bak på jiggen, om du gör en stinger som ska ha två krokar.


Ta ett fast grepp om öglan och linan där och dra sedan ner ändarna. Så de fastnar lite i mitten på kroken. Och lägg ändarna parallellt med kroken, mot öglan till.



Ta nu linan och lägg den över ändarna så den långa linan låser den korta delen.


Börja snurra den långa linan runt skaftet på kroken.


När du snurrat ända upp till öglan igen så trär du in linan genom den och drar åt.


Måtta ut vart du vill att den främre kroken ska sitta. Tänk på att lämna lite extra lina mellan krokarna så att jiggen kan röra sig fritt i vattnet.


Dra igenom linan genom öglan på kroken.


Lägg linan parallellt med skaftet och dra in den mot mitten så den låser sig lite. Tycker du att den resterande linan är för lång, kan du upprepa att dra linan runt skaftet och genom öglan på kroken igen innan du börjar snurra runt skaftet. När du har snurrat klart trär du linan genom öglan och drar till. Fäst krokarna där du vill ha dem på jiggen.


Fäst sedan linan runt jigghuvudet genom att ta tummen och pekfingret genom öglan som är kvar på linan, längst upp.


Gör sedan en ny ögla genom att ta den parallella linan, så den linan du har runt fingrarna går runt den parallella.


Så de bildar en ny ögla.


Lägg den nya öglan runt fästet på jigghuvudet och dra åt.


Färdigt resultat.


Skitfiske på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar