lördag 27 juni 2015

PB-Dags

Då var det dags för lite underhåll av utrustning efter en intensiv start på säsongen.
Eftersom båten gått sina timmar var det dags att lämna in på service hos killarna på Westgear AB, som vanligt samma höga standard och service. Och i samband med service passade vi på att byta propeller till en fyrbladig från en trebladig. Den gamla får medverka som reserv, ifall olyckan är framme en dag.



Vi begav oss till Ljungby trakten för två dagars fiske. Man får passa på när vinden inte ligger på eftersom den är vår värsta fiende. Vi var båda två nyfikna på hur den nya propellern skulle fungera.
Väl ute på sjön mötte vi upp Niklas och Daniel Aspegren, som hade varit ute lika länge som solen varit uppe.
Det är en härlig dag, ingen vind och inga moln. Tur att det finns solskydd, så man inte blir helt svedd.
Dagen flyter på och vi ser mest små ekon på lodet.

Propellern funkar bra, tycker att motorn reagerar fortare. Båten bromsar helt enkelt upp snabbare.
Tyvärr har vi inget mer att rapportera om fisket, var väldigt trögt denna dagen. Det största blötdjuret vi såg var nog Niklas som blev för varm och hoppade i vattnet en vända.
Vi tackar honom och hans sambo för övernattningen, var skönt med tak över huvudet och slippa bitinsekterna som brukar härja runt vattenhålorna :)



Tidigt nästa dag blir vi hämtade av Daniel Aspegren och Andreas Nilsson för ytterligare en härlig dag på sjön. När vi kommit ut på öppet vatten så säger Andreas -Här finns fiskarna, och ler stort. Vi startar upp loden och jakten börjar på nytt. Efter ca tio minuters fiske ser vi en finare båge torna upp sig och David släpper ner sin neonfärgade jigg mot fisken. Han får lirka lite, men den hugger efter inte allt för lång tid. Vi kommer fram till att det känns bättre idag än igår i alla fall. När han börjar veva upp fisken så säger han att den här får vi håva. Sara ställer sig redo med håven och när vi ser ryggen komma upp i vattenytan börjar vi båda att jubla lite. Den ser fin ut. Vi krokar av den i vattnet och lyfter in den i båten för vägning. Mäter upp den till ståtliga 85 cm. Ner i vågsäcken och vågen stannar på 6,3 kg, vilket innebär ett nytt personbästa för Herr David!
Resten av dagen är ganska seg, men ändå mer huggvilliga än dagen innan.


David med PB-fisken!

Ett urval av helgens jiggval. 
Talk to you soon!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar