tisdag 3 maj 2016

Vi hade iaf tur med vädret

Som rubriken lyder så har vi varit ute på en mindre lyckad tur, men vi börjar från början. Vi åkte till Ljungby för att möta upp några goda vänner för mat och dryck. Där fick vi även våra nya tröjor av Pontus på Intersport Fishing i Ljungby. Passade perfekt, med tryck och allt. Väl på Intersport inhandlade vi en varsin torrdräkt. Fladen Fishing Maxximus. Perfekt till höst/tidig vår och vinterfisket. Man vet aldrig när olyckan är framme och det är en relativt billig livförsäkring med en torrdräkt när vattnet inte är mer än ett par grader varmt. Vi kommer att testa dem och återkommer med en recension så klart.
Man kan gå på Intersport Fishing hur länge som helst, hittar alltid något roligt. Deras jiggbar är grym med ett stort utbud kvalitetsjiggar! Denna gång hade vi dock lite ont om tid men mer än overallerna den här gången blev det var sitt par polariserande solglasögon som även funkar att se på ekolodsskärmen med. Med många andra solglasögon blir skärmen svart i vissa vinklar och man ser inte något. Men dessa verkar bra och man ser både ner i vattnet och på skärmen till lodet. Blev även två små Salmo Hornet till abborrefisket. Måste provas snart!

Den välsorterade jiggbaren.
Vi diskuterade mycket under kvällen innan fisket vart vi skulle lägga vår fisketid på söndagen och kom fram till att Bolmen fick det bli. Där träffade vi även på några vänner som också passade på att ge sig ut när det för en gångs skull inte blåste.
Det visade sig dock inte vara ett så bra val. Det var en seg dag med få bra ekon att släppa på.
De vi hittade simmade på bra snabbt och i bästa fall tittade lite på jiggen vi presenterade och sedan bar det av igen.
David lyckades dock flörta upp en fin på 80 cm men i övrigt blev det bara ett par små.


80 cm gös innan solen kom fram och det blev riktigt skönt på sjön!

I sådana här lägen är det bra att tycka om att vara ute och åka båt, och vi hade verkligen tur med vädret.
En fiskfattig men fin och trevlig dag blev det!
Nu är det snart långhelg och det ser ut att bli en hel del fiske :)
Fortsätt bända!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar