fredag 22 april 2016

Premiärtur 2016

Äntligen dags för premiärtur för året, i alla fall för Sara. David har hunnit vara ute på en tur tidigare. Vi har längtat efter det här länge och nu var det äntligen dags att åka ut ihop.
Vi började med att åka upp till Saras föräldrar på fredag kväll för att ha närmre till vattnet vi skulle fiska i under lördagen. Blev lika sent i säng som det brukar bli, så kom inte ut så tidigt som vi hade önskat på själva fiskedagen.
När vi lägger i båten så känns det som vi har gjort det tusen gånger detta året och den bekanta och förväntansfulla känslan infinner sig. Det är verkligen det här vi gillar och vill göra på vår fritid.
Fisket denna dagen gick väldigt trögt, även om vi hittade många fina ekon var det svårt att få dem att hugga på våra jiggar.

David letar efter fisk.

Dagen resulterar i ett gäng gäddor men gösarna lyser med sin frånvaro.
Sara lyckas höja sitt PB på gädda till 5,4kg och det blir den största för dagen.

 
Sara glad över sitt nya PB.
På söndagen ger vi oss iväg till en annan sjö och hoppas på att gösarna är mer på hugget där.
Vi är verkligen inte ensamma på sjön och man märker tydligt hur extremt stort det pelagiska vertikalfisket har blivit. Inte så konstigt dock när det är så fruktansvärt roligt! Vi hoppas bara att regler följs, både skrivna och oskrivna regler och att fisken går i första hand.
Vi hittar en del fina ekon och efter lite trixande så hittar Sara dagens melodi och färg på jigg.

Saras urval för dagen.
Hon lyckas lura upp en mycket fin gös på 6kg blankt, 85cm lång. Bara ett halvt kilo från PB.
Även David lyckas fånga en riktigt fin gös på 85 cm. Av någon konstig anledning så glömde vi dock att väga den... Inte helt omöjligt att det var PB men det får vi aldrig veta.

Davids största för dagen.
En mycket rolig och fin dag som bjöd på några fina fiskar. Den där riktigt stora lyckades vi dock inte lura. Men nästa gång...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar